Frilufsarna åk 5-6 november

21 november 2016

November

Hoppas att ni har haft ett bra och välbehövligt höstlov. Vi börjar med att be om ursäkt att månadsbrevet kommer lite sent. Men det kommer att ligga ute på bloggen och alla datumen finns i Google kalendern. Vi hoppas att det fungerar annars får ni gärna höra av er till oss.

Under november arbetar sexorna med räknemetoder och negativa tal samt skala och likformighet. Vi har också planerat upp vad vi ska hinna till jul i matten tillsammans och vad och hur mycket man bör räkna i veckan. Det betyder också att man får lite läxa varje vecka i matten.  Femmorna arbetar med längdenheter, tiondelar och hundradelar samt procent. Vi arbetar också med hur man resonerar och vilka metoder man väljer och hur man redovisar uppgifter.  Vi ska också köra hårdträning med multiplikationstabellerna så nu blir det matteläxa varje vecka för att plugga in tabellerna.

 I svenskan fortsätter vi bl.a. med att jobba med argumenterande texter och källkritik. Det blir en ny svenska läxa för åk fem, Syltmackor och Oturslivet där man igen får skriva ner svar på frågor. Den här omgången kommer vi att gå igenom vad som är viktigt när man svarar på frågor för att ge ett utvecklat svar.  Vi kommer också att titta på hur vi bedömer svaren.

Under november och december kommer vi också  att  jobba med frihetstiden på  historian. I biologin jobbar vi med olika naturtyper.

Cajsa börjar att arbeta inne hos oss som  resurs vissa dagar i  veckan.