Strövare och Lufsare åk 3 - 4

9 september 2016

Första hela månaden är över och vi har kommit igång med skolarbetet ordentligt nu. Vi har haft bra dagar tillsammans med era barn, bland annat den lyckade cykelturen till Folkparken med arbete kring olika träd och grillade hamburgare.
     I matematiken arbetar fyrorna med talsystemet  1-100 000 där vi lär känna egyptiska talsymboler, fåror, talsortsstreck med mera. Treorna arbetar också med talsymboler, fåror och tallinjer.
     I svenskan är fyrorna igång med återberättande texter, medan treorna arbetar med faktatexter om djur.
     I engelskan har vi mycket muntliga övningar där barnen får träna på att ställa frågor och svara varandra (What is your name, how are you, what is your favourite colour med mera).

November 

Oj, vad tiden går fort. Nu är vi redan inne i november efter ett skönt höstlov. Vi har varit på en hel del utflykter på våra utedagar. I Tamburinenskogen och Eksundsskogen fick barnen spela upp egna pjäser om svampar, nedbrytare, rovdjur och bytesdjur med mera.
På utematematiken samlade varje bordsgrupp in 300 kastanjer var som vi sedan ska använda praktiskt i verksamheten.
Barnen har också fått skriva sagor utifrån kartan ”Språklandet” där deras egna sommaruppdragskaraktär är huvudperson. Sedan har de valt ut fem platser på kartan som de ska benämna i sin berättelse.
För övrigt så har vi varit på musikkonsert i Louis De Geer-hallen, 3:orna har varit på Löfstad Slott med Kulturskolan, 4:orna Hemkunskap. En mycket bra dag i Vrinneviskogen hade vi också på vår Orienteringsdag.
Läsläxan för 3-4 är till fredagar. Likaså Lufsarnas engelska glosor är till denna dag.
På våra utflyktsdagar, onsdagar, tar man med sig frukt, dryck och sittunderlag.