Mulle barn januari

6 februari 2017

Mulle januari

Nu är vårterminen igång med full fart. Vi startade terminen med att dansa ut julen och krossa pepparkakshuset första skoldagen.

Första veckan låg det på Mullebarnens lott att ha fredagskul. Det fixade de med bravur, det bjöds på både legoteater, dockteater, charader och dans.

Inom svenskan har vi börjat att jobba lite mera med att träna på att skriva bokstäverna. Barnen har fått varsin bokstavsbok och vi går tillsammans igenom varje bokstav och hur man skriver den, både som versal och gemen. Sen finns plats och tid för mera träning. Vi har även jobbat lite mer med bokstaven i och gjort igelkottar av trolldeg och tandpetare. Vi har provat på att skriva med alfasmart för första gången, det var riktigt kul. Då var uppgiften att skriva en saga om det gosedjur/leksak de hade med sig just till den dagen.

Inom matematiken jobbar vi just nu med mönster på olika sätt. Vi jobbar i vår Eldorado bok med mönster och vi har även gjort mönster i par, den ena kompisen ritar ett mönster som den andra kompisen sen ska rita likadant.

Under januari har vi gjort ett miniprojekt, att göra egna tre i rad spel. Vi har målat en spelplan, och målat spelpjäser. Till spelet har vi sedan sytt en liten påse och tvinnat en snodd.

Tillsammans i våra basgrupper har vi även begett oss till Klippiga bergen. Där dramatiserade de på olika sätt i grupperna utifrån några frågeställningar som handlade om Klippiga bergen, t.ex hur man kan ta sig upp och ner från bergen på ett säkert sätt.