Mullebarn april

7 maj 2017

Nu börjar vi äntligen att få lite vårkänslor och lyckan är total när barnen får vara ute utan överdragsbyxor! 
April började med påsken, redan andra veckan i april kom påsklovet. Innan lovet hann vi med att göra lite påskpyssel och göra fina kort av våra pressade vårtecken som vi letade upp på vårpromenaden.  Vi har haft hattparad och pyntat våra fina hattar, ätit påsklunch tillsammans och haft äggpickning uppe vid Borgsruinen.

På No har vi jobbat med Tussilagon och med Gräshoppan. Vi har lärt oss en hel del fakta både om tussilago och gräshoppor bl.a med hjälp av att göra tankekartor och skriva korta fakta och vi tillverkade egna tussilagoblommor. Äntligen har vi kunnat ta oss till skogen och där fick det bli en hel del lek men även små uppdrag med saker att leta efter i skogen.
I matematiken har vi jobbat med ordningstal och längd. Ordningstalen kan vara lite kluriga, vi tränar t.ex. på att det heter den andra och inte den tvådje. Vi har jämfört långa och korta saker och även provat att mäta med måttband och träna på uttrycken meter och centimeter.
I svenskan jobbar vi vidare med olika läsförståelseuppgifter och jobbar oss vidare genom alfabetets bokstäver. Vi har även kopplat ihop vårt arbete i No med gräshoppan till svenskan och skrivit små sagor om gräshoppor där barnen på ett jättebra sätt vävt in i berättelserna de fakta de lärt sig om gräshoppor. 
Vi fortsätter vår uteengelska tillsammans med ettorna och nu har vi tränat på hur man frågar en kompis om telefonnumret, tränat på siffror och tränat på hur man frågar och svarar om  hur någon mår idag. Vi har även börjat lära oss vad några frukter och några djur heter på engelska.
 
I slutet av april kom de nya mullebarnen på sitt första besök så nu är de nuvarande mullebarnen faddrar. De var med och visade de nya barnen runt på skolan och berättade vad som gäller här hos oss.
Tillsammans med ettorna gjorde vi en härlig och rolig utflykt till Löfstad slott. Där gick vi en spännande skattjakt genom slottets alla rum och tillslut ner i källaren där vi hittade skatten. Efter det skrev vi i boken hem i slottets park och så avslutade vi utflykten med att äta vår matsäck.

Hela skolan tillsammans har haft städdag och städat vår gård och en del av området runt oss riktigt noga. Matrådet grillade korv till oss till lunch.

Tiden springer iväg och nu har mullebarnen inte många veckor kvar i förskoleklassen!