Mullebarn februari

13 mars 2017

Under februari gjorde vi vår sista utflykt till Himmelstadlund och åkte skridskor. Det är helt fantastiskt vad mycket många av mullebarnen lärt sig så snabbt. En del hade inte provat att åka skridskor alls första gången vi gick dit!

I matematiken har vi under februari jobbat mycket med talen1-10. Vi tränar på att känna igen talen i skriven form och att kunna koppla ihop rätt tal med rätt antal plockisar. Vi har lyssnat på räkneramsan ett till tio och lyssnat efter talens grannar. Vi har även tränat på att sortera i talgrupper, både i eldoradoboken och praktiskt. Talen 1-10 kommer vi att jobba vidare med även under mars månad.

I svenskan har vi jobbat en del med läsförståelse. Barnen får höra på kortare texter och sedan får de frågor eller uppgifter kopplade till texten. Ett roligt sätt att träna på den viktiga läsförståelsen.

På alla hjärtans dag fick vi besök från Lettland. Vi fick höra hur det är att leva och gå i skolan i Lettland. Efter det hann vi med lite alla hjärtans dag pyssel.

Vi jobbar lite extra mycket med att vara en bra kompis igen. Barnen har fått skriva positiva saker till varandra och vi har kompiskort med olika saker man kan tänka extra på för att vara en bra kompis.