Mullebarn mars

2 april 2017

Vi började marsmånad med ett besök av tandsköterskan. Det var uppskattat och vi fick bli lite påminda om att sköta våra tänder ordentligt.
På matematiken har vi jobbat vidare med talen 1-10.  Vi har räknat både ute och inne och tränat på att skriva talen på små whiteboards. Som ett litet miniprojekt har vi gjort egna sifferböcker. Vi har även repeterat en del inom läge och riktning, det är många kluriga ord och höger och vänster kan ibland vara svårt att hålla ordning på.
Inom svenskan jobbar vi vidare med bokstäverna. Vi har även jobbat en del med att läsförståelse genom att lyssna på texter som vi sedan gjort uppgifter kopplade till eller fått frågor som rör texten.

 På engelskan jobbar vi nu ute varje vecka och efter sportlovet har vi börjat ha vår uteengelska ihop med ettorna. Det är jättekul att höra vad duktiga barnen är på engelska!

Under mars har vi både hunnit jobba med snö på olika stationer. Barnen fick bla i uppdrag att isolera en burk med vatten som vi sedan kollade hur den hållit värmen, tittat på snöflingor i lupp och mätt snödjup.  Vi har även gått en vårpromenad runt Borgsruinen och letat efter vårtecken!

Vi i Mullegruppen har startat upp ett litet experiment med frön. Vi har sått frön i fem olika krukor, en kruka har fått alla förutsättningar vi bestämde oss för att fröet behövde för att växa, vatten, jord, ljus och värme. För de andra krukorna har vi tagit bort en förutsättning på varje kruka och nu väntar vi tålmodigt för att se om det kommer att växa. Kommer det att bli som vi trodde innan?

Snart är det påsk och vi har varit i Klockargården och deltagit i en påskvandring.Vi har också sått gräs, dekorerat våra krukor och pysslat ihop en höna till gräset.

En morgon fick vi ett brev från den kloka ugglan Sigrid som gav oss tips på vad vi behövde för att klara oss bra nu när vi kommit till den förtrollade dalen. Vi jobbade en hel förmiddag i våra basgrupper. Barnen skapade en amulett, jobbade med magnetism, testade en labyrint, byggde egna kulbanor, fick göra ett vulkanutbrott och en balansstjärna.